6.8.2020. 21:12
0
U Mauritaniji potonuo čamac s četrdesetak migranata, samo jedan je preživio
Četrdesetak migranata se utopilo a samo je jedan preživio brodolom u moru kod obale Mauritanije, doznaje se od Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR).

U novom potonuću broda s oko 40 osoba na pučini kod Nouadhiboua preživjela je samo jedna osoba iz Gvineje, napisao je na Twitteru Vincent Cochetel, dužnosnik UNHCR-a.

UNHCR i Međunarodna organizacija za migracije (OIM), s lokalnim vlastima i njihovim partnerima "pokušavjua pojačati napore za izbjegavanje takvih tragedija, ali krijumčari ljudi i dalje lažu migrantima", dodao je Cochelet, specijalni izaslanik za središnje Sredozemlje.

Mauritanski sigurnosni izvor je potvrdio brodolom i precizirao da se dogodio u međunarodnim vodama, daleko od te zemlje zapadne Afrike.

"Slučajno smo naišli na jedinog preživjelog na plaži u Nouadhibou", dodao je taj neimenovani izvor.

Preživjeli je rekao da se s prijateljima kretao iz Maroka na Kanare, da se plovilo pokvarilo, a pomoć nije stizala.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.