8.8.2020. 8:48
0
Njemačka olakšava graničnu kontrolu, posebno će se obradovati nevjenčani parovi
Njemačka će od ponedjeljka olakšati graničnu kontrolu kako bi omogućila nevjenčanim parovima da se ponovo sastanu nakon više mjeseci razdvojenosti zbog pandmeije korona virusa.

Izuzeće će se primenjivati za partnere Nijemaca iz zemalja koje Njemačka smatra visokorizičnim, a to je trenutno većina zemalja izvan EU, prenio je Reuters.

Parovi će morati da pruže dokaz da su bili u vezi prije pandemije,saopštilo je danas njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Oni će biti u obavezi da pokažu poziv od partnera koji živi u Njemačkoj i potpišu izjavu u kojoj potvrđuju da su u vezi.

Moraće i da obezbijede dokaze poput pečata u pasošu ili avionskih karata da su se sastali s partnerom lično u Njemačkoj bar jednom ili da su živjeli zajedno u inostranstvu.

Većina granica Evropske unije zatvorena je za putnike iz zemalja koje nisu članice EU od marta, osim ako nisu esencijalni radnici ili vjenčani državljaninom EU.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.