11.8.2020. 11:26
0
Izrael zatvorio granični prelaz Kerem Shalom s pojasom Gaze
Izrael je u utorak zatvorio jedan od svojih najvećih graničnih prelaza s pojasom Gaze nakon što su Palestinci puštali zapaljive balone koji su izazvali požare u regijama kod izraelske granice.

Izraelski mediji javili su da je više od 30 požara buknulo u zajednicama duž granice zahvaljajući zapaljivim balonima koji se lansiraju iz pravca Gaze.

-Prelaz Kerem Shalom bit će zatvoren za prolaz svih roba, sa izuzetkom ulaska neophodne humanitarne opreme i goriva – navodi u saopćenju izraelsko ministarstvo odbrane.

Kerem Shalom jedan je od tri najveća granična prelaza između pojasa Gaze, Izraela i Egipta, ali je dnevni prolaz roba preko njega najveći.

Palestinski zvaničnici tvrde da je zatvaranje prelaza posebno ugrozilo nabavku građevinskih materijala.

Gazom upravlja Hamas, islamistička grupa koju Izrael i zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom. Pozivajući se na sigurnosne brige, Izrael provodi strogu kontrolu nad svojim kopnenim i morskim granicama.

Egipat također ograničava kretanje roba i ljudi u i iz Gaze, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.