12.8.2020. 19:05
0
Đikić: Ruska vakcina mi zvuči kao Putinov politički spin
Jedan od najpoznatijih svjetskih naučnika, molekularni biolog Ivan Đikić, izjavio je kako mu ruska objava da su napravili vakcinu za koronavirus zvuči kao politički spin predsjednika Rusije Vladimira Putina, koji je tu vijest i objavio.

Đikić smatra da je to plod ruske želje da budu prvi koji će pronaći vakcinu i da je tako nešto nepotrebno, jer je potencijalno opasno.

Istovremeno, Đikić je objasnio da on ne radi na pronalaženju vakcine, nego na lijeku za koronavirus, kao drugoj liniji odbrane.

Kako je rekao Slobodnoj Dalmaciji, vakcina, i kad bude pronađena, možda neće biti dovoljna da nas u potpunosti zaštiti od korone.

"OtkrilI smo virusne enzime, koji su slabe tačke virusa, jer kad ih blokirate, virus se više ne može deliti i na taj način možemo u budućnosti stvoriti lek koji će biti specifičan u borbi protiv koronavirusa”, objavili su regionalni mediji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.