12.8.2020. 22:21
0
Reakcija Njemačke na veliki rast broja zaraženih koronavirusom
Glasnogovornik Vlade Njemačke Steffen Seibert izjavio je da je Vlada zabrinuta zbog sve većeg broja slučajeva zaraze koronavirusom u toj zemlji.

Podsjetio je da je samo danas zabilježeno više od 1.200 novih slučajeva, što je najveći broj od početka maja.

"Ove brojke zabrinjavaju Vladu i trebale bi zabrinjavati sviju jer u raznim mjestima širom zemlje imamo porast broja zaraženih", kazao je Seibert, dodajući da su ovaj porast prije svega izazvali ljudi koji se vraćaju sa odmora te oni koji učestvuju na slavljima i skupovima, ne poštujući pravilo socijalne distance.

Upozorio je da je porast broja zaraženih posebno prisutan među mladim ljudima, dodajući da upravo oni, zbog toga što se više kreću, mogu mnogo brže prenijeti virus na druge.

Naglasio je stoga kako građani moraju biti mnogo više oprezni i pažljiviji.

"Pratićemo svakako kako se kreću brojke. Za sada je naš zdravstveni sistem dobro pripremljen", dodao je Seibert, dodajući da je najvažnije spriječiti da ponovo ne dođe do porasta broja zaraženih.

Apelovao je na građane da poštuju pravila socijalne distance i održavanja higijene te da nose maske na mjestima gdje je to potrebno.

S druge strane, Vlada savezne države Hessen donijela je odluku o obaveznom nošenju maski za učenike i nastavnike u školama u novoj školskoj godini koja će početi u ponedjeljak naredne sedmice.

Prema posljednjim podacima, u protekla 24 sata u Njemačkoj je registrovano 1.226 novozaraženih, čime je ukupan broj slučajeva povećan na 218.519.

Proteklog dana od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je šest osoba, čime ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 sada iznosi 9.207, a od početka epidemije oporavilo se 198.800 osoba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.