19.8.2020. 13:46
0
Uznemirujući snimak iz Portlanda: Pokušao da pomogne transrodnoj ženi, pa postao žrtva
Policija u Portlandu identifikovala je napadača koji je prije nekoliko dana napao Adama Hanera, čovjeka koji je pokušao pomoći transrodnoj ženi koju su napali pljačkaši. Nakon što je Haner uspio pomoći unesrećenoj ženi i sam je postao žrtva.

To je bio početak incidenta, a najdeblji kraj na kraju je izvukao Haner, nakon što ga je napadač, inače pristalica jednog od pokreta 'Black lives matter', onesvjestio udarcem u glavu.

Nekoliko trenutaka prije tragičnog događaja, Haner je pokušao pobjeći svojim automobilom, ali su ga napadači sustigli i izvukli iz vozila.

Osumnjičeni za ovaj napad idetifikovan je kao Marquise Love, koji je navodno zaposlen u jednoj zaštitarskoj firmi na aerodromu u Portlandu.

Love je indetifikovan uz pomoć snimaka sa društvenih mreža na kojima se vidi cijeli napad. 

Adam Haner je nakon napada hospitaliziran, ali je ubrzo pušten na kućno liječenje.

Stranica na GoFundMe koju je stvorio njegov brat, Brian Haner, prikupila je više od 80.000 dolara do utoraka navečer. Novac su slali ljudi koji su na taj način pružili podršku Adamu.

Cijeli napad pogledajte u priloženom videu. Upozoravamo video snimka je uznemirujuće prirode.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.