19.8.2020. 16:14
0
Prevrnuo se voz u sjevernoj Italiji, tri osobe povrijeđene
Tri osobe lakše su povrijeđene nakon što se lokalni voz prevrnuo u srijedu u sjevernoj italijanskoj regiji Lombardiji, saopćio je Trenord, kompanija koja upravlja željezničkom linijom.

Jedinom putniku koji je putovao vozom pružena je prva pomoć na mjestu nesreće, navodi Trenord, dodajući da su vozač i kondukter također zadobili blaže povrede.

Linija povezuje Milano i jezero Como i prolazi kroz bogatu industrijsku regiju poznatu kao Brianza, sjeveroistočno od italijanske finansijske prijestonice.

U nesreći su se tri vagona prevrnula u blizini željezničke stanice u malom mjestu Carnate, navodi se u saopćenju. Uzrok nesreće se istražuje, dodala je kompanija, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.