4.9.2020. 8:24
0
Vanredni sastanak ambasadora NATO-a u Briselu
U Briselu će danas biti održan vanredni sastanak ambasadora NATO-a, objavljeno je na internet stranici Alijanse.

"Sjevernoatlantski savjet sastaće se u sjedištu NATO na nivou ambasadora", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ne pominje tema sastanka, ali se ističe da će biti preveden i na ruski jezik.

Američki portal "Bloomberg" javlja da će učesnici na sastanku razgovarati o navodnom trovanju ruskog opozicionog političara Alekseja Navalnog.

Navalni je prebačen u bolnicu u Omsku 20. avgusta pošto mu se zdravlje naglo pogoršalo tokom leta iz Tomska ka Moskvi. On je bio u komi i potom povezan na respirator. Dva dana kasnije prebačen je u kliniku u Berlinu.

Njemačke vlastiranije su saopštile da su rezultati ispitivanja pokazali tragove neidentifikovane otrovne supstance iz porodice agensa "novičok".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je juče da ruski ljekari nisu pronašli tragove nikakve otrovne supstance tokom boravka Navalnog u bolnici u Omsku.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.