13.9.2020. 22:19
0
Izrael ponovo zatvara škole i restorane, ograničeno i kretanje
Izrael od petka, uoči jevrejske Nove godine, zatvara škole, restorane, tržne centre i hotele, a uvodi se i ograničenje kretanja građana.


Očekuje se da će ove mjere trajati najmanje tri nedjelje, a njihovo olakšavanje zavisiće od epidemiološke situacije. 

Izrael je posljednjih nedjelja suočen s porastom oboljelih od korona virusa i trenutno je među zemljama s najvećim brojem zaraženih u odnosu na broj stanovnika. U zemlji od devet miliona stanovnika registrovano je 150.000 potvrđenih slučajeva korona virusa i više od 1.100 umrlih.

Predsjednik Benjamin Netanjahu (Netanyahu) je rekao da će uvođenje novim mjera imati "visoku cijenu" za građane i ekonomiju, ali da su neophodne kako bi se spriječilo povećanje broja slučajeva koronavirusa.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.