15.9.2020. 21:49
0
U Beču besplatne vakcine protiv gripa od 1. oktobra
Grad Beč organizuje akciju besplatnog vakcinisanja protiv gripa za sve građane počev od 1. oktobra 2020. godine.

Planirano je da zdravstvene ustanove sprovode i do 3.000 vakcinacija dnevno. Cilj akcije jeste da se četvrtina građana vakciniše protiv sezonskog gripa kako bi u slučaju obolijevanja imali blaže simptome, a bolnički resursi bili obezbijeđeni za pacijente sa težim bolestima, naročito za Covid-19 slučajeve. Akcija će trajati do kraja marta 2021. godine.

Beč je u proljeće ove godine nabavio 400.000 vakcina, što je tri puta više nego prethodnih godina. Svi zainteresovani građani mogu da se vakcinišu, ali će akcija biti pojačano usmjerena na rizične grupe kao što su stariji građani, djeca i zdravstveni radnici.

Apoteke će biti odgovorne za raspodjelu vakcina ljekarima kako bi se izbjegla eventualna zlouptreba. Vakcinacije će biti organizovane i u bolnicama, domovima za njegu starih lica i ustanovama za osobe ometene u razvoju.

- Vakcinisanje je besplatno, ne oduzima puno vremena, a time štitite sebe i ljude oko vas - izjavio je gradonačelnik Beča Mihael Ludvig.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.