19.9.2020. 10:30
0
Trump: Do aprila ćemo imati dovoljno vakcina za svakog Amerikanca
Američki predsjednik Donald Trump najavio je kako očekuje da će Sjedinjene Američke Države (SAD) do aprila imati dovoljno vakcina protiv koronavirusa (COVID-19) za svakog Amerikanca.

Trump je, govoreći na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, istakao kako brzo napreduju u razvoju vakcine protiv COVID-19.

"Vakcina koju je odobrila američka Uprava za hranu i lijekove bit će spremna za distribuciju u roku od 24 sata. Naša vojska će isporučiti veliki broj vakcina tamo gdje je to potrebno. Prije kraja ove godine imat ćemo najmanje 100 miliona doza vakcine, možda i više. Svaki mjesec proizvest će se 100 miliona doza, a očekujemo da ćemo do aprila imati dovoljno vakcina za svakog Amerikanca", poručio je Trump.

Trump je naglasio da će poraziti COVID-19 uz logističku podršku vojske u kratkom periodu.

"Napravit ćemo vrlo dobar posao s našom vojskom u borbi protiv COVID-19, baš kao što smo i pobijedili i ISIS", rekao je Trump. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.