21.9.2020. 11:40
0
Češki ministar zdravstva i pjevač, Adam Vojtech, podnio ostavku zbog kritika o upravljanju pandemijom
Češki ministar zdravstva Adam Vojtech (33) objavio je u ponedjeljak da je podnio ostavku zbog negativnih kritika njegovog upravljanja epidemijom korona virusa.

Vojtechu se putem Twittera zahvalio premijer Andrej Babis, navodeći da je mladi političar mogao ostati zapamćen kao najbolji ministar zdravstva u historiji da nije bilo epidemije korona virusa koja mu je 'uzela svu energiju'.  

Češka Republika bilježi novi porast broja infekcija, te je po rastućoj stopi u samom vrhu najugroženijih zemalja Evrope, odmah poslije Španije.

Češka je ukinula gotovo sve vanredne mjere još prije ljetnih praznika.

U proteklih 14 dana, Češka Republika je zabilježila prosjek od 193 slučaja zaraze na 100.000 ljudi.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.