28.9.2020. 8:21
0
Macron: Hezbolah da razjasni da li je partija ili milicija
Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u nedjelju da libanski Hezbolah mora da razjasni narednih sedmica da li je ozbiljna politička snaga koja će pomoći implementaciji mape puta u Libanu ili je vojna formacija koja djeluje po nalogu Irana.

"Mora da se postavi pitanje Hezbolahu i nama. Da li je on stvarno politička partija ili slijedi logiku koju diktira Iran i njegove terorističke snage", rekao je Macron na konferenciji za novinare, prenosi Reuters.

On je naveo da želi da vidi sljedećih sedmica da li je to moguće razjasniti.

Poručio da Hazbolahu da  "ne može istovremeno biti vojska koja ratuje protiv Izraela, divlja milicija koja napada civile u Siriji i stranka koja uživa ugled u Libanu".

Hezbollah "mora pokazati da poštuje sve Libance. Ovih je dana jasno pokazao suprotno", rekao je Macron.

Francuski predsjednik  je libanske čelnike optužio za "grupnu izdaju" Libana jer nisu sastavili stručnu vladu, kao što su bili obećali, i tako doveli u pitanje međunarodnu pomoć kojom bi se zemlja izvukla iz krize. "Sram me je" zbog libanske političke klase, rekao je francuski predsjednik dan nakon ostavke mandatara Mustafe Adiba, koji nije uspio sastaviti vladu zbog svađe oko portfelja. 

"Ovih sedmica političke stranke su jednostavno činile sve kako bi isti ljudi ostali na vlasti", upozorio je Macron.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.