1.10.2020. 12:08
0
Azerbejdžanska vojska nastavila s kontranapadima na armenske snage
Azerbejdžanska vojska nastavila je tokom noći s kontranapadima na armenske snage kako bi oslobodila okupirani teritorij.

U saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana navodi se da su njihove snage tokom cijele noći izvodile artiljerijske napade na položaje armenskih snaga na okupiranom teritoriju.

Ministarstvo je također objavilo i video snimke artiljerijskih napada na položaje armenskih snaga, prenosi.

Armenske snage u nedjelju ujutro izvele su nove napade na azerbejdžanska naselja i položaje, a azerbejdžanske snage su odgovorile napadima na armenske položaje.

Armenske vlasti su potom proglasile opću mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno-Karabah, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.