2.10.2020. 19:09
0
Vlasnici restorana u Parizu strahuju zbog mogućeg pooštrenja restrikcija
Vlasnici restorana i njihovi uposlenici stali su u petak ispred svojih restorana u Parizu noseći crne trake na rukama i lupajući loncima i šerpama, pozivajući francusku vladu da ne naređuje strože restrikcije kako bi zaustavili širenje koronavirusa.

Ministar zdravstva Olivier Veran rekao je u četvrtak da će u regiji Pariza biti uveden najviši stepen pripravnosti zbog COVID-19, javio je Reuters.

Vlasnici restorana strahuju da bi ih nova zatvaranja mogla prisiliti da prestanu raditi. Barovi i restorani u glavnom gradu Francuske moraju se zatvoriti do 22 sata prema trenutnim restrikcijama.

Veran je rekao da je pariška regija prošla sva tri vladina kriterija za stavljanje u najviši stepen pripravnosti. U protekla 24 sata stopa zaraze koronavirusom premašila je 250 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Ministar je također naredio zatvaranje barova i restorana u južnom gradu Marseilleu na dvije sedmice.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.