12.10.2020. 9:51
0
Nova ograničenja u Liverpoolu zbog širenja koronavirusa
Regija grada Liverpoola ući će u najstroži "treći nivo" novih ograničenja zbog koronavirusa, a koje će Britanija hitno uvesti, rekli su njeni čelnici kasno u nedjelju nakon razgovora s britanskom vladom.

Vlada je odlučila da će se daljnje mjere i zatvaranja odnositi na gradsku regiju Liverpool, rekli su čelnici, uključujući gradonačelnika Stevea Rotherama, u zajedničkoj izjavi, prenosi AFP.

"Pabovi i barovi, kladionice, kockarnice i teretane  zatvorit će se", dodaje se u saopćenju.

Čelnici su saglasni s vladom da ostanu u dijalogu radi uspostavljanja "međusobno prihvatljivog" paketa finansijske potpore za ublažavanje uticaja novih ograničenja "nivoa 3".

Britanski premijer Boris Johnson objavit će u ponedjeljak nove mjere kako bi pokušao obuzdati rastuću krizu zbog koronavirusa.

Sjeverna Engleska posebno je pogođena novim naletom slučajeva koronavirusa zbog čega se uvode lokalne restrikcije.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.