26.10.2020. 14:57
0
Erdogan pozvao Turke da ne kupuju proizvode iz Francuske
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak je pozvao Turke da nikada ne kupuju francuske robe, dok je nastavio s oštrim kritikama francuskog čelnika Emmanuela Macrona zbog njegovog stava prema muslimanima.

Erdogan je izjavio u subotu da Macron ima problem s muslimanima i da su mu potrebne provjere mentalnog zdravlja - u komentaru koji je nagnao Francusku da povuče svog ambasadora iz Ankare.

On je dao slične izjave narednog dana i ponovo u ponedjeljak u govoru u Ankari, prenosi Reuters.

Posebno oštre kritike i reakcije islamskog svijeta izazvao je francuski predsjednik Emmanuel Macron svojim govorom o navodnoj krizi islama i neophodnosti restrukturiranja te religije. On je 2. oktobra optužio muslimane u Francuskoj i da gaje neke diskrimatorske i secesionističke ideje.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.