21.11.2020. 17:30
0
Bidenov čovjek od povjerenja se oglasio o Dejtonu i Holbruku: Nikad tako nisam bio ponosan na američku diplomatiju
Nicholas Burns bivši pomoćnik državnog sekretara SAD, povodom obilježavanja 25. godišnjice dogovora iz Dejtona.

Ričard Holbruk (Richard Holbrooke) bio je prijeko potrebna sila prirode u pokušaju svijeta da tokom dejtonskih pregovora prije 25 godina donese mir u Bosnu i Hercegovinu, rekao je Nikolas Barns (Nicholas Burns) bivši pomoćnik državnog sekretara SAD, povodom obilježavanja 25. godišnjice dogovora iz Dejtona, piše „Avaz“.  

- Nikad nisam bio ponosniji na američku diplomatiju u činjenju dobra i velikih stvari u svijetu – poručio je Barns.

Ovaj ugledni američki diplomata i političar blizak je novoizabranom američkom predsjedniko Džo Bajdenu (Joe Biden), te se pominje kao jedan od mogućih kandidata za visoku poziciju u novoj administraciji. Još jedan bivši američki diplomata Daniel Fried, koji je također, radio mnogo u pogledu BiH također se oglasio u vezi Dejtona ističući Holbrukovu ulogu:

- Dik Holbruk, pokoj mu duši, doprinio je mirovnom sporazumu i to na svoj upečatljiv način – rekao je Frid na Twitteru.

Pokojni američki diplomata Ričard Dik Holbruk važio je za robusnog diplomatu koji se nije libio direktno i bez ustezanja razgovarati sa svim liderima.




BiHSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.