25.11.2020. 17:03
0
Xi Jinping čestitao Bidenu na izbornoj pobjedi
Kineski predsjednik Xi Jinping čestitao je u srijedu Joeu Bidenu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima 3. novembra, izrazivši nadu da bi ove dvije zemlje mogle promovirati zdrav i stabilan razvoj bilateralnih odnosa, izvijestila je državna novinska agencija Xinhua.

Kinesko-američki odnosi doživjeli su najveće pogoršanje posljednjih decenija tokom četiri godine mandata aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trumpa, a sporovi su nastali oko pitanja od trgovine i tehnologije do Hong Konga i koronavirusa.

U svojoj čestitki Bidenu, Xi je rekao da zdrave odnose između dvije najveće svjetske ekonomije nisu samo u temeljnim interesima njihova dva naroda već i da ih očekuje međunarodna zajednica, izvijestila je Xinhua.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova čestitalo je Bidenu 13. novembra, dok Trump, koji još uvijek preispituje validnost izbornih rezultata, odbija priznati poraz.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.