2.12.2020. 15:19
0
Šta se krije iza fotografije iz Teksasa: Radio sam 265 dana zaredom a onda sam ga vidio kako plače i pokušava otići
Fotografija doktora koji grli pacijenta nastala je prošle sedmice u bolnici United Memorial u Houstonu, u Teksasu, a za kratko vrijeme obišla je cijeli svijeti i podsjetila na važnost epmatije u teškim momentima pandemije koronavirusa.

Šta se zapravo desilo ispričao je doktor koji se nalazi na samoj fotografiji.

-Bio sam na odjelu za covid i vidim starijeg pacijenta kako ustaje iz kreveta, plače i pokušava otići, ispričao je za CNN dr. Joseph Varon, voditelj odjela intenzivne njege u United Memorial.

Dr. Varon pružio je utjehu pacijentu na svom odjelu u vrijeme kada je radio svoj 256 dan zaredom, bez ijednog dana odmora.

Hospitalizacija za oboljele od COVID-19 je "teška", još više za starije osobe koje se osjećaju jako usamljene, rekao je doktor te dodao da će taj pacijent ubrzo napustiti bolnicu.

Teksas je postao u novembru prva američka država koja je prešla granicu od milion pozitivnih slučajeva koronavirusa od početka pandemije, a ima više od 21.800 umrlih.




(Lejla Trle) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.