14.12.2020. 19:30
0
Izvanredno stanje: Kraljica čeka krizni sastanak, a tradiciju dugu nekoliko desetljeća odlučila prekinuti
Velika Britanije se nalazi pred posebnim izazovom s obzirom na Brexit koji bi se uskoro trebao odviti.

S tim je suočena i kraljica Elizabetha, dok kao i ostatak nacije čeka krizni sastanak britanskog premijera Borisa Johnsona i predsjednice Europske komisije Ursule von derLeyen koji treba da rasprave posljednje uvjete izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Zbog tog sastanka čiji ishod ne poznajemo,  kraljica nije održala božićni govor s tradicionalnom božićnom porukom koji inače održava početkom decembra.

Prema nekim saznanjima iz britasnkih medija, vrlo je vjerovatno da će poruku za građane snimiti iz svoje rezidencije, ali tek nakon što se postigne dogovor na pomenutom kriznom sastanku jer ono što želi reći baš ovisi o tome.

Kraljica se uskoro planira i cijepiti te se vratiti daljnjim obvezama, a izvori bliski obitelji za britanske medije tvrde da zbog toga što su najstariji članovi kraljevske obitelji mogli bi biti u najranijim grupama koji će primiti cjepivo protiv koronavirusa, prenosi Oslobođenje.

Trebalo bi se to dogoditi kroz idućih nekoliko sedmica, ali neće to učiniti na televiziji kao neke druge javne osobe u Velikoj Britaniji. 

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.