21.12.2020. 20:27
0
Novinari kao mete: Ubijen četvrti novinar u Afganistanu u posljednja dva mjeseca
Nepoznati napadači u ponedjeljak su u centralnoj afganistanskoj pokrajini Ghazni ubili novinara, četvrtog u posljednja dva mjeseca.

Rahmatullah Nekzad ubijen je iz vatrenog oružja dok je napuštao svoj dom u gradu Ghazni i krenuo  prema džamiji, saopćili su lokalni policijski zvaničnici i zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova.

Veliki dijelovi pokrajine Ghazni pod talibanskom su kontrolom. Tvrdolinijaška islamistička grupa negirala je umješanost u ubistvo novinara.

- Smatramno ovo ubistvo gubitkom za našu zemlju - izjavio je talibanski portparol Zabihullah Mujahid.

Militanti Islamske države, okrivljeni za niz napada na brojne mete u Afganistanu u posljednjim mjesecima, preuzeli su odgovornost za ubistvo lokalnog novinara u ovom mjesecu.

Prošlog su mjeseca dvojica novinara ubijena u odvojenim bombaškim napadima.

Međunarodna grupa za slobodu štampe, Novinari bez granica, nazvala je Afganistan jednom od "najpogibeljnijih zemalja u svijetu za novinare", prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.