1.1.2021. 10:45
0
Imaju neki poseban plan ili: Janša vjeruje da će epidemija covida u Sloveniji biti zaustavljena u 2021.
Slovenski premijer Janez Janša smatra da će u ovoj godini doći do gašenja epidemije covida-19 u Sloveniji, a optimističan je i u pogledu nastavka djelovanja njegove vlade unatoč pokušaju oporbe da izazove njen pad i formiranje nove parlamentarne većine.

Janša je u četvrtak navečer prilikom posjeta gradskoj bolnici u Šempeteru na zapadu zemlje za početak idućeg tjedna najavio masovno testiranje antigenskim testovima širom Slovenije u domovima zdravlja, te pozvao sve da to u što većoj mjeri iskoriste kako bi se otkrili asimptomatski slučajevi zaraze koronavirusom, a optimističan je i u pogledu kampanje cijepljenja.

Po njegovim riječima, tijekom siječnja bit će cijepljeni zdravstveni djelatnici i zaposleni u kritičnoj državnoj infrastrukturi, a gašenju epidemije pomoći će i dolazak cjepiva Moderne i AstraZenece, koja se očekuju idući mjesec.

"Cijela Europa očekuje djelomično povećanje broja zaraza", kazao je slovenski premijer u razgovoru s novinarima prilikom posjeta bolnici, odbacivši mišljenja da njegova vlada ne donosi prave poteze u epidemiji jer je broj novozaraženih i dalje dosta velik.

Rekao je kako se poduzimaju napori da se u zdravstveni sustav koji je pod velikim pritiskom zbog epidemije unesu kadrovske rezerve, ali da treba računati s s nešto povećanim brojem novozaraženih zbog popuštanja nekih mjera tijekom božićnih i novogodišnjih praznika.

Akciju oporbenih stranaka ljevice da u parlamentu pokrenu izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi, te uspostave novu većinu, s predsjednikom Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) Karlom Erjavcem aktualni premijer nazvao je neozbiljnim pokušajem političke destabilizacije.

Janša je rekao novinarima da je Erjavcu nudio da uđe u vladu, što on nije prihvatio nego stranku povukao iz sadašnje koalicije.

"Predlagao sam mu da preuzme težak resor i pomogne, ali je sve postalo jasnije kad je DESUS izašao iz vlade. Patetične pokušaje da se ruši vladu usred epidemije ne želim niti komentirati", izjavio je Janša, prenosi Hina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.