6.1.2021. 17:30
0
U Portugalu rekordan dnevni broj zaraženih, predsjednik u samoizolaciju
Portugal je dosegnuo dnevni rekord od 10.027 zaraženih u srijedu dok vlada priprema odobriti produljenje izvanrednog stanja, a predsjednik države kojega očekuju izbori krajem mjeseca odlazi u samoizolaciju.

Zemlja s nešto više od 10 milijuna stanovnika Portugal je  potvrdio do sada 446.606 zaraženih covidom-19.

Mjere je ublažio u vrijeme Božića da bi ih opet zaoštrio u vrijeme Nove godine sa zabranom putovanja između općina i zabranom okupljanja.

Novih 10.027 zaraženih u zadnja 24 sata dnevni je rekord u Portugalu.

Portugalski zastupnici trebali bi u srijedu izglasati produljenje izvanrednog stanja koje istječe u četvrtak za još tjedan dana, do 15. siječnja.

Predsjednik Republike Rebelo de Sousa rekao je u srijedu da ide u samoizolaciju pošto je bio u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom.

Sedamdesetdvogodišnji predsjednik nastoji osvojiti drugi predsjednički mandat na izborima 24. siječnja. Dotad mu je na rasporedu nekoliko predsjedničkih debata.

U izjavi podijeljenoj na njegovoj službenoj internetskoj stranici ured Rebela de Souse priopćio je da je bio u kontaktu s članom Casa Civil, stručnim tijelom za savjetodavne usluge.

Rebelo de Sousa čeka mišljenje zdravstvenih stručnjaka o tome je li izloženost bila rizična te koliko mora ostati kod kuće, navodi se u izjavi, prenosi Hina.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.