13.2.2021. 16:59
0
Razoran zemljotres pogodio Japan, stanovnici koji žive blizu mora rečeno da se popnu ka brdu
Zemljotres jačine 7,1 stepen pogodio je Japan, 60 kilometara od obale Fukushime, a osjetio se i u Tokiju, glavnom gradu Japana.

Piše: Haris Ahbabović

Za sada nema upozorenja za cunami, ali iz predostrožnosti, stanovnicima koji žive u priobalnom dijelu je rečeno da se pomjere ka brdima, prenose mediji u Aziji.

Još nema izvještaja o eventualnoj šteti i povrijeđenima. Fukushima se, podsjećanja radi, nalazi u regionu Tohoku, na ostrvu Honshu, a glavni grad je Fukushima.

To ostrvo je 11. marta 2011. pogodio zemljotres i cunami, pa je došlo do velike katastrofe u nuklearnoj elektrani u Fukushimi.

Zemljotres je tada bio jačine 9,3 stepena, a ogromni talasi od 16 metara, koji su poplavili japansko ostrvo, odnijeli su više od 19.000 života.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.