20.2.2021. 14:36
0
Vlasnici lokala u Južnoj Koreji tuže vladu zbog gubitaka izazvanih mjerama
Vlada Južne Koreje suočena je sa pravnom bitkom zbog svog odgovora pandemiji koronavirusa, jer je više od 200 vlasnika kafića i restorana podnijelo tužbu zbog gubitaka prouzrokovanih ograničenjima, objavili su lokalni mediji u petak.

Ukupno 240 vlasnika ugostiteljskih objekata traži od vlade 1,2 milijarde vona, odnosno 1,08 miliona dolara, objavila je novinska agencija Yonhap.

Ovo je druga takva tužba protiv vlade, nakon prošlomjesečne tužbe 358 vlasnika kafića koji traže odštetu veću od 4.500 dolara.

„Od kada su ograničenja primijenjena 23. novembra 2020. godine, poštovali smo mjere, ali sve što nam je ostalo je samo nepodnošljiv dug“, naveo je član grupe vlasnika kafića govoreći na konferenciji za novinare.

Dodao je da su se na početku borili sa politikama koje nisu bile ravnomjerno primijenjene u poslovnim sektorima, ali da sada vlada dijeli ugostiteljstvo po regijama, na glavni grad i ostala područja.

Vlada je u petak objavila da bi mogla da ponudi novu seriju novčane pomoći, objavila je agencija Yonhap, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.