26.2.2021. 15:35
0
Japan ukida vanredno stanje u šest područja
Vanredno stanje uspostavljeno u cilju suzbijanja koronavirusa u Japanu bit će ukinuto u šest urbanih područja ovog vikenda, ali će ostati na području Tokija još sedmicu dana.
Zabrinutost zbog zdravstvenih rizika izazvala je i u vezi održavanja Olimpijskih igara u Tokiju, koje su odgođene prošle godine, a trebalo bi biti održane u julu.

Zvaničnici su rekli da će igre održati, čak i ako vakcinacija ne bude završena, javlja AP. 

Vanredno stanje započelo je u januaru mjerama ograničenja rada restorana, barova  i drugih ugostiteljskih objekata do 20 sati.

Japan nije imao obavezni lockdown, ali je uspio zadržati broj zaraženih na relativno niskom nivou u odnosu na druge razvijene zemlje. Od posljedica  bolesti COVID-19 u Japanu je umrlo 7.700 ljudi.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.