4.3.2021. 18:30
0
Mađarske vlasti pooštravaju restrikcije
Nova ograničenja dolaze kako se broj slučajeva i smrtnih slučajeva u Mađarskoj približava svojim prethodnim vrhuncima u decembru.
Vlasti u Mađarskoj pooštravaju pandemijske restrikcije u pokušaju da uspore rast broja smrtnih slučajeva i hospitalizacija izazvanih koronavirusom.

Preduzeća će morati zatvoriti svoja vrata na dvije sedmice počevši od ponedjeljka. Ostat će otvorene samo trgovine prehrambenih proizvoda, apoteke i benzinske stanice. Vrtići i osnovne škole takođe će biti zatvoreni do 7. aprila.

Nova ograničenja dolaze kako se broj slučajeva i smrtnih slučajeva u Mađarskoj približava svojim prethodnim vrhuncima u decembru. U četvrtak, godinu dana od prvog potvrđenog slučaja COVID-19 u Mađarskoj, zabilježeno je 6.278 novih zaraženih uz 152 smrtna slučaja, što je najsmrtonosniji dan od 23. decembra.

Mađarska se nada da će brzi program vakcinacije smanjiti broj zaraženih. Šef kabineta premijera Viktora Orbana, Gergely Gulyas, kaže da će zemlja do iduće sedmice imati najvišu stopu vakcinacije u Evropskoj uniji.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.