8.3.2021. 16:35
0
Njemački zastupnik podnio ostavku zbog skandala sa zaštitnim maskama
Nikolas Loebel je naveo u saopćenju da je podnio ostavku na mjesto zastupnika kako bi spriječio daljnju štetu svojoj stranci, Kršćansko-demokratskoj uniji (CDU).
Zastupnik konzervativne stranke kancelarke Angele Merkel u ponedjeljak je podnio ostavku zbog sve snažnijih kritika u vezi s njegovom ulogom u kontroverznim ugovorima o nabavci maski.

Nikolas Loebel je naveo u saopćenju da je podnio ostavku na mjesto zastupnika kako bi spriječio daljnju štetu svojoj stranci, Kršćansko-demokratskoj uniji (CDU), prenosi N1.

Ovaj 34-godišnji zastupnik priznao je prošle sedmice da je njegova kompanija primila blizu 250.000 eura (297.000 dolara) naknade zbog pružanja pomoći lokalnim vlastima prilikom kupovine zaštitnih maski za lice.

Skandal je CDU doveo u tešku situaciju uoči regionalnih izbora u saveznim državama Baden-Wuerttemberg i Rajna-Palatinat koji se održavaju u nedjelju.

Čelnik CDU-a Armin Laschet oštro je kritikovao Loebela u nedjelju i zatražio njegovu hitnu ostavku.

“Tokom ove krize s kojom se suočavamo, svako ko kao zastupnik pokušava zaraditi novac za sebe, mora odmah napustiti parlament”, rekao je Laschet u intervjuu za list “Suedkurier”.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.