13.4.2021. 17:56
0
Izrael od sljedećeg mjeseca dozvoljava turističke posjete
Izrael će od narednog mjeseca dozvoliti ograničen ulazak turističkih grupa pošto je, usljed pojačanog programa vakcinacije, smanjen broj zaraženih virusom korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Izrael je zatvorio svoje granice u martu prošle godine i povratak stranaca doprinijeće jačanju privrede, koja je 2020. godine zabulježila pad od 2,5 odsto. Stopa nezaposlenosti u Izraelu je deset odsto.

Svi strani posjetioci prije ukrcavanja u avion moraće da pokažu negativan rezultat testa i po dolasku na aerodrom „Ben Gurion“ nedaleko od Tel Aviva moraće da obave serološki test kako bi dokazali da su vakcinisani, prenosi N1.

U saopštenju iz Ministarstava zdravlja i turizma ističe se da će u prvoj fazi ograničen broj grupa početi da dolazi od 23. maja. Nije objavljen tačan broj članova grupe.

U kasnijim fazama broj grupa će biti proširivan, a potom će biti dozvoljen dolazak i pojedincima.

(Ajdin Balićevac)

 
Izrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.