15.4.2021. 12:24
0
Sjedinjene Države objavljuju nove sankcije Rusiji
Sankcije, za koje se očekuje da će pogoditi 30 entiteta, bit će povezane s protjerivanjem deset ruskih zvaničnika iz Sjedinjenih Država.
Sjedinjene Države objavit će već danas sankcije Rusiji zbog navodnog izbornog uplitanja i malicioznih kibernetskih aktivnosti, ciljajući na nekoliko pojedinaca i entiteta, saopćile su osobe bliske toj tematici.

Sankcije, za koje se očekuje da će pogoditi 30 entiteta, bit će povezane s protjerivanjem deset ruskih zvaničnika iz Sjedinjenih Država, dodali su.

Također se očekuje da Sjedinjene Države objave nove agresivne mjere koje imaju za cilj ruski suvereni dug, kroz restrikcije američkim finansijskim institucijama da trguju tim dugom, sudeći po drugom izvoru.

Bijela kuća, State Department i američko ministarstvo trezora nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom.


(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.