15.9.2021. 18:34
0
Kompanije u SAD-u dobile 5 milijardi dolara pomoći za Covid-19
JPP zajmovi bili su namijenjeni kompanijama koje nisu imale pristup drugim sredstvima, poput novca potencijalno dostupnog na tržištu dionica ili obveznica ili od dobro podržanih podržavatelja.

Sredinom aprila 2020., dok je Covid kraterao SAD ekonomije, proizvođač uglja Ramaco Resources iz Lexingtona, Ky., obratio se poreskim obveznicima za pomoć. Podnesak kompanije pokazuje da je primio 8,44 miliona dolara u okviru Programa zaštite plaća, što je jedan od većih zajmova danih u državnoj pomoći odobrenoj prema zakonu CARES -a, piše to NBC News.

Čini se da Ramaco ima oboje: njegovim dionicama se javno trguje na Nasdaq-u, a podržava i dvije uspješne privatne kompanije, Yorktown Partners iz New Yorka i Energy Capital Partners sa Samita, N.J. Zajedno, kompanije drže 57 posto dionica Ramaca, pokazuju najnoviji podnesci.


U proljeće 2020. savezna vlada brzo je krenula u pružanje finansijske pomoći pojedincima i preduzećima otežanim obustavama vezanim za Covid. Usvojen od strane Kongresa krajem marta 2020., programi Zakona o CARES -u izdali su oko 2 biliona dolara direktnih plaćanja i zajmova, navodi NBC.

Ciljani poslovni korisnici bili su teško pogođene aviokompanije, pružatelji zdravstvenih usluga, ugostiteljske usluge i kompanije Mom-and-Pop bez drugog pristupa finansiranju.


Otprilike 1,2 milijarde dolara novca za zajmove u slučaju pandemije zajmova u slučaju PPP-a i zajmova u slučaju ekonomskih ozljeda otišlo je kompanijama iza kojih stoje velike i dobro finansirane kompanije s privatnim kapitalom, prema analizi podataka lijevo orijentiranih neprofitnih Amerikanaca za financije Reforma u partnerstvu sa Zbirkom podataka o borbi protiv korupcije i građanima.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.