24.9.2021. 19:23
0
Biden poziva sve koji sada ispunjavaju uslove za treću dozu da se vakcinišu
Američki predsjednik Joe Biden pozvao je u petak one koji sada ispunjavaju uslove za treću dozu vakcine protiv COVID -19 da dobiju dodatnu zaštitu samo dan nakon što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) odobrili treću dozu za milione starijih ili na drugi način ugroženih Amerikanaca.

Direktorica CDC-a dr. Rochelle Walensky predstavila je u četvrtak niz preporuka o vakcinaciji trećom dozom. Biden je pohvalio odluku i kao dokaz da bi svi trebali otkloniti bilo kakve sumnje oko vakcinacije rekao da će uskoro i on primiti svoju treću dozu vakcine, piše AP.  - Teško je priznati da imam više od 65 godina, ali počet ću s trećom dozom - rekao je Biden.

Savjetnici su rekli da bi treću dozu trebalo ponuditi osobama starijim od 65, korisnicima domova za starije i onima u dobi od 50 do 64 godine koji imaju rizične zdravstvene probleme. Dodatna doza dat će se nakon što je prošlo najmanje šest mjeseci od druge doze.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.