22.10.2021. 11:35
0
Ministri finansija APEC-a dogovorili širenje proizvodnje i distribucije vakcina
Ministri finansija iz Azijsko-pacifičke trgovinske grupe APEC sastali su se u petak i dogovorili pojačane napore za širenju proizvodnje i distribucije vakcina, te podržali globalnu diobu vakcina, navodi se u saopćenju zemlje domaćina Novog Zelanda.

Ministar finansija Novog Zelanda i zamjenik premijera Grant Robertson predsjedao je virtualnim sastankom ministara finansija APEC-a iz Wellingtona. Sastanak je bio zatvoren za medije.

Ministri su se također usuglasili da će koristiti sve raspoloživa politička sredstva za rješavanje krize s Covid-19 i saopćili su da će održati makroekonomsku i financijsku stabilnost i suzdržati se od devalvacije konkurentnog kursa, prenosi Reuters.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.