24.11.2021. 14:20
0
Nalet vala koronavirusa u Poljskoj preopteretio bolnice
FOTO: Ilustracija
Pojavilo je se 28.380 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Poljskoj u posljednja 24 sata predstavlja povećanje od 17 posto u odnosu na slučajeve prijavljenih prije nedelju dana, a prvi put je taj broj premašio 25.000 od aprila.

Dnevno je prijavljeno 460 smrtnih slučajeva od korona virusa.  U posljednjih pet sedmica, Poljska je bilježila postepeni porast slučajeva i hospitalizacija. Najveći porast stope smrtnosti zabilježen je u istočnim regijama s najnižim stopama vakcinacije. Stopa vakcinacije u zemlji – 64% svih odraslih – ispod je prosjeka EU od 74%. Vlada nije bila voljna da uvede dodatna ograničenja, navodeći ulične proteste u Holandiji i Austriji.


Ministar zdravlja Adam Niedzielski rekao je ranije ove sedmice da bi se ograničenja mogla ponovo uvesti ako stopa zaraze ne počne opadati do sredine decembra.  U bolnici je sada 18.707 osoba sa Covidom, što je povećanje od 38% u sedmici, a povećanje od 387 u prethodna 24 sata. Većina novih primljenih su ljudi koji nisu vakcinisani, kažu zvaničnici ministarstva zdravlja.


Privremene bolnice su ponovo aktivirane kako bi se prihvatio sve veći broj hospitalizacija. Poljska je prijavila više od 3,4 miliona zaraženih Covidom od početka pandemije i 81.688 smrtnih slučajeva od korona virusa.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.