10.12.2021. 22:33
0
Poplave u Španiji, poginula jedna osoba
U velikim poplavama u sjevernom španskom regionu Navari danas je poginula najmanje jedna osoba i potopljeni su automobili i kuće, nakon što su se rijeke izlile usljed obilne kiše.

Policija je saopštila da je jedna osoba nastradala u selu Sunbilja kada je klizište urušilo krov pomoćne zgrade na jednoj farmi.  U regionalnoj prijestonici Pamploni ljudi su vozili kajak niz jednu ulicu i klizili pored banke dok su spasioci do pojasa u vodi intervnisali uz pomoć pumpi. U centru obližnjeg naselja Viljava kuće su potopljene do krovova,l piše agencija Srna. prenosi BHRT.


Regionalne vlasti proglasile su drugi nivo uzbune i saopštile da se slični uslovi očekuju i sutra.  Nakon hladnog talasa i pada tempereture širom Španije, oluja "Bara" donijela je obilnu kišu i mokri snijeg i led u višim predjelima, što je izazvalo brzi rast rijeka.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.