13.12.2021. 14:25
0
Preminuo prvi pacijent od omikron varijante koronaviruisa u Velikoj Britaniji
Najmanje jedan pacijent preminuo je u Velikoj Britaniji od omikron varijante koronavirusa, saopćio je premijer Boris Johnson u ponedjeljak.

- Nažalost je potvrđeno da je jedan pacijent preminuo od omikron varijante - izjavio je Johnson novinarima.

Otkako su prve zaraze omikron varijantom potvrđene 27. novembra u Ujedinjenom Kraljevstvu, Johnson je uveo oštrije restrikcije i u nedjelju je zatražio od građana da prime treću dozu kako bi spriječili dodatne pritiske na zdravstvene službe.

Ministar zdravstva Sajid Javid izjavio je da se omikron varijanta koronavirusa širi brzim tempom i da na nju sada otpada oko 40 posto ukupnog broja zaraženih u Londonu, prenosi Reuters.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.