2.1.2022. 19:26
3
Holandska policija rastjerala hiljade ljudi koji su protestirali protiv mjera Covid izolacije
FOTO: CNN
Interventna policija sa palicama i štitovima pokušala je da razbije gomilu od nekoliko hiljada koja se okupila u nedelju u holandskoj prestonici da protestuje protiv mera karantina i vakcinacije Covid-19.

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema izdala je hitnu uredbu kojom je ovlastila policiju da očisti centralni Muzejski trg, nakon što su demonstranti prekršili zabranu održavanja javnih okupljanja tokom posljednjeg talasa zaraze koronavirusom.  Demonstranti, koji uglavnom nisu nosili maske i kršili pravila socijalnog distanciranja, takođe su ignorisali naredbu da ne održe marš i šetali su glavnom saobraćajnicom, puštajući muziku i držeći žute kišobrane u znak protivljenja merama vlade.



Holandija je 19. decembra uvela iznenadno zatvaranje, a vlada je naredila zatvaranje svih prodavnica osim osnovnih, kao i restorana, frizera, teretana, muzeja i drugih javnih mesta najmanje do 14. januara, prenosi CNN.


Javna okupljanja više od dvije osobe zabranjena su prema sadašnjim ograničenjima.  Kao i druge evropske zemlje, Holandija je uvela mjere u nastojanju da spriječi novi val omikronske varijante koronavirusa koji bi mogao preplaviti već napeti zdravstveni sistem.



(Amer Mujezinović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.