22.1.2022. 10:08
0
Povorke u Rio de Janeiru i Sao Paulu odgođene za april zbog pandemije
Karnevalske povorke u Rio de Janeiru iu Sao Paulu, koje su se trebale održati krajem februara, odgođene su za april zbog novog vala zaraze covid-19.

Gradonačelnici Rio de Janeira i Sao Paula odlučili su pomaknuti povorke škole sambe za kraj travnja zbog sadašnje situacije s pandemijom u Brazilu i radi spašavanja života, navodi se u priopćenju vlasti dvaju najvećih brazilskih gradova.  Usred širenja omikron inačice koronavirusa i nakon proslave Božića i Nove godine, Brazil je ovog tjedna imao 204.854 zaraženih na dan, što je najviše dosad. U zemlji je od početka pandemije umrlo više od 622.000 ljudi.


Ulični karneval u tim dvama gradovima već je otkazan početkom mjeseca zbog epidemiološke situacije.


U Brazilu je dvjema dozama protiv covid-19 cijepljeno gotovo 70 posto od 213 milijuna stanovnika, prenosi HRT.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.