22.1.2022. 13:02
0
Šefica britanske diplomatije u februaru u posjeti Moskvi
FOTO: EPA-EFE
Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss posjetit će Moskvu u februaru radi razgoivora s ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom, javila je novinska agencija RIA u subotu, pozivajući se na diplomatski izvor.Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss posjetit će Moskvu u februaru radi razgoivora s ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom, javila je novinska agencija RIA u subotu, pozivajući se na diplomatski izvor.

Planirana posjeta dolazi u vrijeme pojačanih napetosti između Rusije i Zapada oko Ukrajine.  Lavrov i američki državni sekretar Antony Blinken nisu ostvarili nikakve pomake u razgovorima o toj temi u ovoj sedmici, ali su se usuglasili da će nastaviti s dijalogom u pokušaju da razriješe krizu koja je pojačala strahovanja od vojnog sukoba.


- Britanska ministrica vanjskih poslova zatražila je priliku da otputuje u Moskvu na razgovore s Lavrovom. Moskva je pristala na posjetu u februaru – navodi RIA riječi izvora.


Rusko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na Reutersov zahtjev za komentarom.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.