26.1.2022. 22:17
0
Erdogan pozvao Putina u posjetu Turskoj
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas je saopštio da je pozvao ruskog lidera Vladimira Putina da posjeti njegovu zemlju.

"Pozvali smo Putina u našu zemlju. Želimo da preduzmemo korake kako bismo organizovali naš bilateralni sastanak", kazao je Erdogan za NTV.

Kako je prenio Tas, Erdogan je dodao da planira da sa ruskim predsjednikom razgovara o odnosima dvije zemlje.

Erdogan je rekao i da postoji potreba za sveobuhvatnim dijalogom koji bi odgovorio na neka ruska strahovanja u vezi bezbjednosti, javio je Reuters.

Agencija dodaje i da je turski lider kazao da ne bi bilo mudro od Rusije da pokrene vojni konflikt u Ukrajini i da bi u tom slučaju Turska učinila ono što je neophodno kao članica NATO.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.