1.3.2022. 12:26
0
Zelenski: Napadi na Harkov državni terorizam
Ukrajinski predsjednik kaže da napadi na grad Harkov na istoku zemlje predstavljaju državni terorizam koji je počinila Rusija.

Obraćajući se Evropskom parlamentu putem videolinka, Volodimir Zelenski je nazvao ruski udar na centar Harkova i administrativnu zgradu ratnim zločinom i svjesnim uništavanjem ljudi, prenosi BBC.

- Zlo, naoružano raketama, bombama i artiljerijom, mora biti odmah zaustavljeno. Ekonomski uništeno. Moramo pokazati da je čovječanstvo u stanju da se zaštiti - kaže on.

Ranije je objavio fotografiju na kojoj se vidi kako potpisuje zahtjev za članstvo Ukrajine u Evropskoj uniji.



(Mersad G.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.