5.3.2022. 18:53
0
Italija zaplijenila jahte ruskih oligarha, vrijednost jedne iznosi skoro 70 miliona eura
Vlada Italije vlada danas je objavila da vrijednost dosad zamrznute imovine ruskih oligarha u Italiji iznosi oko 140 miliona eura, uključujući i zaplijenjene jahte.

Najznačajnija je zapljena jahte Lady M, vrijedne 65 miliona eura u vlasništvu Alekseya Mordashova, ruskog oligarha bliskog Vladimiru Putinu koji je na meti sankcija Europske unije nakon što je Moskva napala Ukrajinu.

Druga jahta Lena vrijedna je oko 50 miliona eura. U vlasništvu je Genadija Timčenka, milijardera i suosnivača Gunvora, kompanije trgovinu, koja je jučer također zaplijenjena. Zaplijenjena je i imovina u vrijednosti od oko 17 miliiona eura ruskog milijardera Alishera Usmanova.

U saopćenju italijanske vlade stoji da su zaplijenjene i nekretnine u vlasništvu dviju osoba bliskih ruskim vlastima, čija ukupna vrijednost iznosi oko 11 miliona eura. Evropske sankcije ciljaju na više od 500 ruskih osoba ili pravnih subjekata, čija se imovina i privredni resursi moraju postepeno zamrzavati sve dok ih evropske države ne uspiju locirati i povezati s njihovim vlasnicima.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.