9.3.2022. 9:16
0
Zelenski: Svaki cent plaćen Rusiji pretvara se u projektil i metke koji lete prema suverenim državama
Predsjednik SAD-a Joe Biden jučer je objavio da SAD zabranjuje uvoz ruske nafte, prirodnog plina i uglja, a to je komentarisao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

“Uvoz nafte i drugih ruskih energenata će zadati još jedan udarac Putinovom ratnom stroju. Cijenu ćemo osjetiti i ovdje u SAD-u. Rekao sam da ću biti iskren s američkim narodom od početka. Kad sam prvi put govorio o tome, rekao sam da će odbrana slobode koštati. Koštat će nas i u Sjedinjenim Američkim Državama. Republikanci i demokrati to jednako razumiju i jasni su oko toga da to moramo učiniti”, rekao je Biden.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se ponovo obratio javnosti i komentarisao Bidenovu odluku.

“Ukrajinke i Ukrajinci, danas imamo važne vijesti. Amerika je poduzela korak koji će značajno oslabiti neprijatelja. Koji će ih natjerati da plate za agresiju i da odgovaraju za zločine koje su počinili”, rekao je Zelenski u videoporuci u kojoj zahvaljuje Bidenu i SAD-u na odlukama oko zabrane uvoza ruskih energenata te zabrane ulaganja u ruski energetski sektor za sve američke državljane.

“Treba biti jasan, svaki cent plaćen Rusiji pretvoren je u metke i projektile koji lete prema suverenim državama”, poručio je Zelenski.

Očekuje strožije sankcije protiv Rusije i iz Evropske unije.

“Za agresiju, za zlo koje čine”, zaključio je Zelenski.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.