20.5.2022. 19:30
0
Italija će pozajmiti Ukrajini 200 miliona eura
Italija će pozajmiti Ukrajini 200 miliona eura da joj pomogne da plati svoje račune, rekao je italijanski ministar finansija Danijele Franko u petak nakon sastanka finansijskih lidera G7.

Rekao je da je ova informacija već objavljena u italijanskim službenim novinama, prenosi Reuters.

Ranije ovog mjeseca, italijanski premijer Mario Draghi izjavio je da je Italija povećala sredstva za pomoć ukrajinskim izbjeglicama unutar zemlje sa 500 miliona eura na 800 miliona eura.

- Rat u Ukrajini izazvao je humanitarnu katastrofu. Milioni ljudi, posebno žena i djece, napustili su zemlju kako bi potražili utočište u EU - izjavio je italijanski premijer Mario Draghi 5. maja, govoreći na  Međunarodnoj donatorskoj konferenciji visokog nivoa za Ukrajinu.

- Moramo pomoći Ukrajini. Italija je već izdvojila oko 500 miliona eura za podršku ukrajinskim izbjeglicama. Zadovoljstvo mi je da objavim da smo upravo povećali taj iznos na preko 800 miliona eura - kazao je Draghi početkom mjeseca. 



(Fena / Aldina  R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.