22.5.2022. 19:32
0
Skoro milion domaćinstava bez struje zbog oluje koja je zahvatila jug Kanade
Gotovo 900.000 domova na jugu Kanade ostalo je bez struje u subotu nakon jakog nevremena koji je pogodio pokrajine Ontario i Quebec.

Četiri osobe su poginule u padu stabala, a jedna žena je umrla kada se čamac prevrnuo u rijeci Ottawi.
 
Udari vjetra dosegli su 132 kilometara po satu tokom oluje, objavio je Environment Canada, piše BBC.

Elektroenergetska kompanija Hydro One, koja je zadužena za područje Ontaria, rekla je da će trebati nekoliko dana za ponovno uključenje svakog domaćnstva.
 
U međuvremenu, Hydro Quebec je rekao da je 550.000 tamošnjih domova ostalo bez struje, a gotovo 400.000 i dalje ima nestanke struje i danas.
 
Snažno nevrijeme, koje je trajalo više od dva sata, srušilo je mnoga stabla, uzrokovalo poteškoće u saobraćaju, oštetilo kuće, a hitne službe zaprimile su rekordan broj poziva.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.