24.5.2022. 9:23
0
Snimak iz Rusije: Hiljade ljudi skandiralo na koncertu 'J**** rat'
Posjetitelji koncerta ruskog benda Kis-Kis u dvorani A2 Green Concert u Sankt Petersburgu prošlog vikenda unisono su skandirali: "J**** rat!". Video se brzo raširio internetom. Jedna članica benda Kis Kis prethodno je jasno iskazala svoje protivljenje ratu, kritizirajući Kremlj i invaziju na društvenim mrežama.

Ovaj video je rijedak prikaz izljeva nezadovoljstva nakon što je Kremlj ugušio antiratne prosvjede samo sedmicu nakon početka rata u februaru.

Svako javno protivljenje onome što ruska vlada odbija nazvati invazijom sada može rezultirati kaznenom prijavom. Nakon ruske agresije na Ukrajinu, ruski parlament je usvojio zakon kojim za diskreditovanje ruske armije prijeti kazna do 15 godina zatvora.





(Admir O.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.