24.5.2022. 16:23
0
EU uklonila posljednju prepreku za ukidanje carina Ukrajini
Plan Evropske unije da suspenduje sve carine na uvoz iz Ukrajine na godinu dana uklonio je posljednju političku prepreku u utorak kada su ministri finansija EU podržali taj potez.

Zamišljeno da pomogne ukrajinskoj ekonomiji pogođenoj ruskom invazijom, ukidanje carina EU primjenjivat će se na ukrajinske industrijske proizvode, uključujući čelik, i na poljoprivredne proizvode kao što su voće i povrće.

EU je već ukinula većinu svojih carina na ukrajinske proizvode kao rezultat sporazuma o slobodnoj trgovini iz 2016. godine, podsjeća AP.

Ukrajinski izvoz u EU je prošle godine bio vrijedan 24,1 milijardu eura, a glavna roba su bili metali, poljoprivredni proizvodi i mašine.

(A. Balićevac)

UkrajinaEU
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.