25.5.2022. 8:16
2
Novi detalji masakra: Ramos je prije krvoprolića u školi upucao nanu, prijatelju slao fotografije oružja
Pojavili su se novi detalji masakra koji je počinio 18-godišnji Salvador Ramos u jednoj osnovnoj školi. Prvobitno je objavljeno da je Ramos ubio 15 osoba, 14 učenika i jednog nastavnika, a CNN javlja da je broj porastao na 21, 19 djece i dvije odrasle osobe.

Kako su za CNN navela tri izvora, Ramos je prije pohoda na školu pucao u svoju nanu. Iz policije su rekli da je njegova nana hospitalizirana u kritičnom stanju.

Također, prijatelj Ramosa je rekao da mu je on poslao fotografije vatrenog oružja i pune torbe municije nekoliko dana prije nego što će počiniti stravičan zločin. Prijatelj je za CNN rekao kako je bio u kontaktu sa Ramosom kojeg su drugi ismijavali zbog odjeće i finansijske situacije njegove porodice.

On je istakao da je Ramos zbog toga sve manje dolzio u školu. Rekao da bi tu i tamo razmijenio poruke sa Ramosom, koji mu je prije četiri dana poslao fotografiju oružja i ruksak pun metaka.

- Pitao sam ga - zašto imaš ovo?’, a on je rekao: "Ne brini za to". Nastavio mi je slati poruke: "Sada izgledam sasvim drugačije. Ne biste me prepoznali" - rekao je za CNN Ramosov prijatelj koji je želio ostati anoniman.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.