25.5.2022. 13:50
2
Objavili su video pokolja u SAD: Morbidno je šta je napadač uradio neposredno prije masakra u školi
Naoružani napadač ubio je 18 djece i nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Južnom Teksasu, objavio je guverner Gregg Abbott, prenose agencije AFP i Reuters.

Napadač je "ubio, na okrutan i sumanut način, 18 učenika i nastavnika", rekao je Greg Abbott.

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u Osnovnoj školi Robb, 130 kilometara od grada San Antonija.

"On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a vjerovatno i pušku. Živio je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mjesto događaja", objavio je guverner. Prije napada na školu ubio je i svoju baku.

Društvenim mrežama se dijeli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, prije nego što je krenuo ubijati nevine žrtve.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom maja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u prodavnici u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.




(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.